2019. 2. 18 hétfő, Bernadett napja van. Várható programok: 2015. július 4., Budapest Jazz Club, IBOLYÁN TÚL *** 2015. augusztus 5., Ördögkatlan Fesztivál, Kisharsány, nagyszínpad - IBOLYÁN TÚL

 
   
Keresés az oldalon:

Csak egy nevelő?   Nyomtatás  E-mail 
Magyar Rádió Online  

Az ember a tévé képernyője előtt ülve, hétről hétre ott látja a középkorú asszonyt, a férjét meg a gyerekeit. Izgulnak ők is, mint a Megasztár többi családja, anyukák és apukák. Pedig Oláh Ibolya anyácskája csak egy gyermekotthon igazgatója. De tényleg csak egy nevelő?

Nem tudom, Önök hogy vannak vele, én utálom a gumicsontként funkcionáló sorozatokat, a mindenféle házban mindenféle embereket, de a Megasztár elvarázsol. Még akkor is, ha az aranytorkú Tóth Vera rendre a kamerára ölti a nyelvét, vagy a magával ragadó Oláh Ibolya száján kicsúszik a nem várt mondat egy elbaltázott produkció után. Hiába, ők még nem profik. Akkor sem, ha énektudásukkal, tehetségükkel már most lemosnák a pályáról a magyar könnyűzenei élet nagy részét. De hát kezdők, kamaszkorból éppen kinőtt felnőttek, akik néha összeroppannak a teher alatt. Oláh Ibolya tehetetlen dühében a vasajtón törte szilánkossá a kezét, annyira bántotta a rosszul sikerült dal, ami a próbán még hibátlanul ment. Hogyan éli ezt meg az anyukák apukák gyűrűjében az az asszony, akit Ibolya csak anyácskának szólít, s aki hétről hétre felutazik Tiszadobról, hogy bíztassa. Pedig nem is édesanyja, csak a Tiszadobi Gyermekváros igazgatója Illésné Áncsán Aranka. Döntsék el önök: tényleg csak egy nevelő?


Elmondta, hogy nagyon szívéhez nőtt ez a 26 éves lány, aki az élettől eddig többnyire csak bántást kapott. 16 éves koráig intézetről intézetre vándorolt, azt élte meg, hogy nincsenek családi kapcsolatai, minden felnőtt cserbenhagyta. Ezzel magyarázható, hogy sérülékenyebb, mint a többiek.

Aranka nagyon aggódik Ibolyáért. Szeretne neki erőt adni, hogy ne adja fel akkor sem, ha rossz kritikákat kap, ha igaztalan dolgokat írnak is róla. Ő tudja, hogy a bulvársajtó úgy működik, hogy egyik pillanatban az egekbe emel valakit, a másikban meg a földre tapossa. De ezt meg kell tanulnia elviselnie Ibolyának is, mert csak akkor viheti valamire az életben.

Mint mondja, Ibolya azért keseredett el annyira rosszul sikerült produkciója után, mert a próbákon remekül ment a szám, ám estére Ibolya nem bírta el az idegi terheket: leblokkolt. Bántotta, hogy az egyik zsüritag szerint az angol szöveg keverése egyet jelentett a közönség nem tisztelésével. Ráadásul Ibolya nem tud angolul, szenved a kiejtéssel, és már alig várja, hogy végre magyarul is énekelhessen.

Igaz, hogy dühében egy vasajtóra csapott, és szilánkosra tört a keze. Megműtötték, most már sokkal jobban van, és szerencsére ezen a héten szünet van a döntőben.

Aranka, férje és gyermekei, ott lesznek a következő döntőn is, ahogyan eddig is. Egyrészt, mert szeretik Ibolyát, másrészt azért, mert tudják, mit jelent személye a gyerekeknek. Aranka nemrégiben szülői értekezleten volt a gyerekei iskolájában Szolnokon és Debrecenben. Mindkét helyen megtapasztalta az emberek szeretetét, akik úgy vélik, Ibolya története olyan mint a mesebeli szegényember gyerekének a története, aki szerencsével még király is lehet.

Veszprémi Erzsébet

***


  

 Főoldal
 Kiadványok
 Biográfia
 PROGRAMOK
 Galéria
 Multimédia
 Fórum
 ____________
 Archívum
 Impresszum
 Kapcsolat
 ____________
 zene.hu
 Egyéb linkekFelhasználó

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtetted a jelszavad
Katt ide a regisztrációhoz!


19 látogató