2021. 1. 24 vasárnap, Timót napja van. Várható programok: 2015. július 4., Budapest Jazz Club, IBOLYÁN TÚL *** 2015. augusztus 5., Ördögkatlan Fesztivál, Kisharsány, nagyszínpad - IBOLYÁN TÚL

 
   
Keresés az oldalon:

Viszlát Afrika! - Várunk haza, Ibolya!   Nyomtatás  E-mail 
OIRO Szerkesztőség  

2008.11.25.

A mai párbajban, Ibolyának és Kozsónak egy bátorságpróbán kellett részt vennie, ugyanis egy-egy élő gepárdot kellett megsimogatniuk, akik épp ebédeltek. Bár Ibolya is bátran teljesítette a feladatot, mivel azonban fél perccel később végezte el, így ma neki kellett távoznia Afrikából.

A hagyományok szerint a kieső valakinek a társaságból 
odaajándékozhatja amulettjeit, melyek a műsor ideje alatt amolyan bónusz szerepet töltenek be, s tulajdonosaik kiváltságokat kaphatnak értük. Ibolyának az elmúlt hetekben rengeteg gyűlt össze, hiszen a legutóbbi három kieső valamiért mind-mind őt tisztelte meg azzal, hogy továbbadta neki afrikai kincseit.
Ibolya búcsúja szép volt és emberi. Bár erősen kilógott a társaságból, ő volt az egyetlen, aki mindenkire gondolt, és szétosztotta az amuletteket társai között.

Tehát Ibolya ma búcsút intett Afrikának. Az elmúlt négy hétben voltak embert próbáló nehéz pillanatok - kimerültség, éhség, lelki problémák, viták, veszélyes helyzetek - amiket túl kellett élni, de volt sok-sok szép, érdekes és vidám pillanata is.


Október 29-én a 'Sztárok a fejükre estek' csapatával nekivágott Afrikának. Gyönyörű helyeken járt, megismerhette Zambiát és Botswanat, bepillanthatott az afrikai életbe, megtapasztalhatta az ottani körülményeket. Mindezt közvetlen közelről. Viktória vízesés, Okavango delta, Kalahári sivatag, Dél-Botswana – mind a négy táborhelyre eljutott. Férfiakat megszégyenítő bártorsággal mászott le a hatalmas mélységbe, víziszonyát legyőzve csónakba szállt és raftingolt a Zambézi folyón, elefántok hátán ült, krokodilhúst evett, látta a nyomort, énekelt az afrikai kisgyerekeknek, tárgyakat csereberélt a helyiekkel, rácsodálkozott a busmanokra, megismerte növényeiket, megtanult tőlük kézzel tüzet gyújtani, szalmakunyhóban aludt, hófehér sósivatagban járt, kígyót fogott, gepárdot símogatott – csak hogy néhány emlékezetes pillanatot idézzünk az elmúlt hetekből. Nehéz körülmények között, nehéz emberekkel összezárva, keményen megállta a helyét és egy életre szóló kalandban volt része. Indulása előtt pedig bevallotta, úgy érzi, később szívesen visszamenne Afrikába, például egy magyar civil szervezeten keresztül dolgozni és segíteni.

Ma, november 25-én, épp Anyácska szülinapján indult haza Ibolya, egy szép ajándékot adva azzal, hogy hullámzó hangulata ellenére erőt vett magán és bátran végigcsinálta.
Anyácska büszke lehet rá. És mi is azok lehetünk. De azért már várunk haza, Ibolya, énekelj, énekelj, énekelj!

Ibolya - ha minden jól megy - csütörtök körül érkezik haza Magyarországra. Így valószínűleg a csütörtöki Aktívban láthatunk egy rövid ripotot vele, pénteken pedig a Mokka vendége lesz, ahol az afrikai kalandról mesél. Egyelőre úgy néz ki, legközelebb december 19-én koncertezik Ibolya és Zenekara az Old Man’s-ben, de ez nem tekinthető még véglegesnek, ugyanis elképzelhető, hogy előbbre kerül a koncert időpontja, mivel a novemberi - Ibolya távolléte miatt - elmaradt. Pár napon belül kiderül és akkor itt a honlapon közzétesszük a pontos dátumot.

  

 Főoldal
 Kiadványok
 Biográfia
 PROGRAMOK
 Galéria
 Multimédia
 Fórum
 ____________
 Archívum
 Impresszum
 Kapcsolat
 ____________
 zene.hu
 Egyéb linkekFelhasználó

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtetted a jelszavad
Katt ide a regisztrációhoz!


10 látogató