2021. 1. 24 vasárnap, Timót napja van. Várható programok: 2015. július 4., Budapest Jazz Club, IBOLYÁN TÚL *** 2015. augusztus 5., Ördögkatlan Fesztivál, Kisharsány, nagyszínpad - IBOLYÁN TÚL

 
   
Keresés az oldalon:

Rock, hangulat, Ibolyka - A38, 2005.02.03.   Nyomtatás  E-mail 
OIRO Szerkesztőség (fotók: msmester)  

2005.02.04.

Nem voltak táncosok, nem voltak vendégművészek. Ellenben három új dallal bővült a repertoár. Ibolya felszabadult hangulatban, fékezhetetlen jókedvvel lépett színpadra, s minden eddiginél forróbb hangulatú koncerttel örvendeztette meg az A38 hajóra látogató mintegy 200 fős közönséget.

A hajó színpada alkalmatlan arra, hogy táncosokkal lépjen fel Ibolya. Egyébként is, új év, új koncepció a koncertek terén is. A platina határát már jóval túllépő album anyagán túlmenően három új számot hallhattak a rajongók.


A dalok eredetije Keresztes Ildikó 1999-en megjelent első lemezén hallható. A "Nem tudod elvenni a kedvem" (S. Jordan - R. Neigher) és a "Tűnj el" (Szekeres T. - Novák P.) című számokat Ibolya még soha nem adta elő nagyobb nyilvánosság előtt, az ősrajongók azonban már halhatták tőle. E két számot most hamisítatlan rock stílusban élvezhették újra, hatására a hajó - többek véleménye szerint - mozgásnak indult. A harmadik szám, mely mindenkit meglepett, végre egy újabb blues az "Oh, Darling" óta: "Ölelj, amíg lehet" (Szekeres T. - Novák P.). Óriási sikert aratott, annak rendje s módja szerint.

        

A hangosítás kiváló volt (a berendezéseket ezúttal a hajó biztosította), s külön említést kell tennünk a világításról, amely egy kis füst segítségével valódi koncerthangulatot teremtett a kissé alulfűtött helyiségben. A koncert végén Ibolyát és zenekarát nem akarta elengedni közönsége. A többszöri visszatapsolás eredménye többszöri vad rock'n'roll lett, a forró hangulat végül igazolta az időjárás és a hajó üzemeltetőinek bölcs előrelátását a kiinduló környezeti hőmérséklet megválasztását illetően...

  


A több koncertet megjárt rajongókat is meglepetés érte, nem gondolták volna, hogy fokozni lehet a szegedi vagy a legutóbbi Merlin koncert hangulatát. Lehetett, sőt!


És még nincs vége...

 


  

 Főoldal
 Kiadványok
 Biográfia
 PROGRAMOK
 Galéria
 Multimédia
 Fórum
 ____________
 Archívum
 Impresszum
 Kapcsolat
 ____________
 zene.hu
 Egyéb linkekFelhasználó

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtetted a jelszavad
Katt ide a regisztrációhoz!


4 látogató