2021. 1. 24 vasárnap, Timót napja van. Várható programok: 2015. július 4., Budapest Jazz Club, IBOLYÁN TÚL *** 2015. augusztus 5., Ördögkatlan Fesztivál, Kisharsány, nagyszínpad - IBOLYÁN TÚL

 
   
Keresés az oldalon:

Oláh Ibolya segít a rászoruló újságíróknak!   Nyomtatás  E-mail 
OIRO Szerkesztőség  

2012.07.10.

Segélykoncert a rászoruló újságírókért (Forrás: eMasa)

"Nehéz helyzetű illetve munka nélkül maradt kollégáink megsegítésére a hazai újságíró-szervezetek példátlan összefogással jótékonysági koncertet szerveznek. A rendezvény a MÚOSZ kezdeményezésével, és a műsorban önzetlenül fellépő, a minőségi magyar könnyűzene reprezentánsai segítségével valósul meg. 
Az összefogás háttértörténetét és a 2012. november 15-ére meghirdetett koncert véglegesnek tekinthető elemeit 2012. július 11-én délelőtt, a szolidaritási akciót kezdeményező MÚOSZ Vörösmarty utcai székházában ismertették. A sajtótájékoztatón a szakmai szervezetek vezetői közös szándéknyilatkozatot írtak alá.

 

Az eseményen személyesen vett részt két fellépő muzsikus is: Oláh Ibolya és Mihály Tamás basszusgitáros-zeneszerző, az 50. születésnapját ünneplő Omega basszusgitárosa, aki neves zenésztársaival az idén megjelent Last Minute című szólólemezéről ad majd elő dalokat a nagyszabású koncerten, melynek tervezett helyszíne a SYMA-csarnok, időpontja: 2012. november 15. A felkérésre rajtuk kívül már igent mondott Caramel. A többi fellépővel az egyeztetések a következő hetekben zárulnak le.


A több órás zenei produkció keretében a magyar újságírás „nagy öregjeit”, közkedvelt és megbecsülést érdemlő tagjait is köszöntik.

Az együttműködési nyilatkozatot aláíró újságíró-szervezetek: Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), Magyar Újságírók Közössége (MÚK), Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ), Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ), Tudományos Újságírók Klubja (TÚK), Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ). A szervezőbizottság elnöke Frank Iván újságíró, tagjai az újságíró-szervezetekből delegáltak, és a koncert lebonyolításával foglalkozó szakemberek. A jótékonysági koncert céljait a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) is támogatásáról biztosította, hangsúlyozva, hogy a kiadók az ágazatot sújtó recesszió idején a szakmai szolidaritás kifejezését különösen fontosnak tartják.

A koncert teljes nyeresége az újságírók Szolidaritás Alapítványának közreműködésével a munkanélküli, illetve rossz szociális körülmények között élő, a csatlakozó újságíró-szervezetekben tartós tagsági jogviszonyt fenntartó újságírók segélyezését szolgálja.

A sajtóban dolgozók szervezeti életének története 116 éves múltra tekint vissza Magyarországon. Közös jótékonysági koncertünkkel a tisztességes újságírás, az egymás iránti figyelem és szolidaritás hagyományát szeretnénk megerősíteni."

Forrás: eMasa

  

 Főoldal
 Kiadványok
 Biográfia
 PROGRAMOK
 Galéria
 Multimédia
 Fórum
 ____________
 Archívum
 Impresszum
 Kapcsolat
 ____________
 zene.hu
 Egyéb linkekFelhasználó

Jelszó

Emlékezzen rám
Elfelejtetted a jelszavad
Katt ide a regisztrációhoz!


5 látogató